Založ si blog

Stále s respirátorom k lekárovi! – Už ma to štve

Dnes som absolvoval naplánovanú kontrolu u očného lekára. Po vstupe do budovy, kde sú sústredené viaceré odborné lekárske ambulancie, som zaregistroval, že ľudia sa tu ešte stále pohybujú „maskovaní“. Lebo, popravde povedané, s odstupom času od poslednej zdravotnej kontroly, som si už nebol istý či táto debilina ešte stále platí. Veď už skapal aj ten „hlavný“, čo občanov (v tomto smere) buzeroval. Ak by niekto nesúhlasil s mojím postojom, nuž – je to len môj osobný názor. Ale, žiadam, aby sa to konečne a racionálne riešilo.

Keď som vošiel do čakárne, sedeli tam už zo štyria-piati klienti. Ambulancia sa nachádza na prvom poschodí, na ktoré som vyšiel peši, a s respirátorom sa mi tam – aj posediačky – dosť ťažko dýchalo. (Ani veľmi nečudo, v júni budem mať 70 rokov).

A pomyslel som si: Kvôli čomu tu musíme takto sedieť, ako dáki debili? Nepoviem, keby sme sem prišli – napríklad – s nejakým infekčným problémom … Ale sme tu kvôli kontrole – očí!

Kašlime už konečne na „logiku“ – že vraj do zdravotných zariadení pravidelne chodieva spústa pacientov, s množstvom kadejakých diagnóz, môže sa tu nachádzať spústa rôznych patogénov… Takým činom sa definitívne „premoríme“ možno desaťkrát pomalším tempom.

Do predajne potravín, napríklad, kam mnohí chodievame podstatne častejšie, žiadne rúška ani respirátory netreba. Okolo pokladní sa tam denno-denne „premelú“ stovky kupujúcich, a nedal by som krk za to, že sa medzi nimi nevyskytne aj zopár nakazených dákou infekciou! A predsa, tam rúška, respirátory či voľačo podobné netreba, resp. nie je to povinné.

Z ľudského hľadiska, aký je rozdiel medzi lekárom vyšetrujúcim „bežný“ zdravotný problém v ambulancii, a pokladníčkou pri pokladni v predajni potravín?

Dvakrát by som nepovedal, že keby terajšia vláda v demisii dostala ZA TO prisľúbené „demokratické“ predĺženie svojho bačovania o ďalší rôčik-dva, dokázala by sa nadchnúť aj myšlienkou usporiadať kvôli tomuto problému trebárs ďalšie REFERENDUM.

P.S.: Dúfam, že sa nenájde viťúz, ktorý mi v diskusii odporučí nasadiť, pri pohybe na verejnosti – okrem respirátora ešte aj psí náhubok, aby som „nepyskoval“.

Pellegrini, Korčok a blábológovia

08.04.2024

Tak, máme na Slovensku zasa jedny voľby za sebou. Tentoraz prezidentské. Už prvému kolu predchádzala kopa rečí od všelijakých sociológov, politológov a rôznych iných im podobných …ógov, ktoré svojim divákom „pchali pod nos“ komerčné televízie, ba aj „verejnoprávna“ RTVS. Kvôli tým …ógom som (sám pre seba) vymyslel bohemizmom zapáchajúci [...]

80 rokov organizovanej filatelie v Liptovskom Mikuláši

14.03.2024

V šesťdesiatych rokoch minulého storočia, sedávali sme traja-štyria chlapci vedľa seba kdesi na lavičke, aby sme si prezreli, kto aké má poštové známky vo svojom filatelistickom albume. Zaujímal nás každý nový prírastok do kohokoľvek zbierky. Lúštili sme texty, ktoré na známke boli a kochali sme sa v kráse jej výtvarného prevedenia (kráse podľa našich kritérií). [...]

Niečo je zle

01.10.2023

Na Slovensku máme za sebou ďalšie parlamentné voľby, tentoraz, mimoriadne – predčasné. Nemienim teraz jasať (alebo bedákať) nad tým ako dopadli. Chcem sa len zamyslieť nad situáciou, ktorá nastala, a to cez prizmu dojmu, ktorý nastolili masmédiá, a to spôsobom podávania, ako prezentujú slovenskej verejnosti volebné výsledky. Keď som počul v televíznych [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

cudzis

Nezávislý, realisticky zmýšľajúci "voľnomyšlienkár", s úprimným záujmom o čo najdokonalejšie a najnázornejšie pochopenie (fyzikálneho) usporiadania objektívnej reality (sveta). Vyznávač hesla: Do nového tisícročia s novými myšlienkami!Svojimi myšlienkami nemám zámer nikoho urážať, chcem ho iba donútiť, aby sa nad nimi zamyslel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 209829x
Priemerná čítanosť článkov: 4464x

Autor blogu

Kategórie