Založ si blog

„Elektrická“ Európa a jej imigračná politika

„Stará“ Európska komisia stihla do europarlamentných volieb  ešte „vypotiť“ návrh smernice pre dopravu v štátoch EÚ, podľa ktorej by sa mala zvýšiť nosnosť (predovšetkým) budúcich elektrických kamiónov. Aby sa – kvôli ťažkým elektrickým akumulátorom a v záujme rentability (diaľkovej) cestnej prepravy – zvýšila maximálna povolená hmotnosť prepravovaného nákladu, lebo emisie a Green Deal…

Ak sa však zvýši tzv. „pohotovostná hmotnosť“ kamiónov (vrátane akumulátorov), a ešte sa navýši povolená maximálna hmotnosť prepravovaného nákladu oproti doteraz povolenej, potom sa tzv. „celková hmotnosť“ kamiónov v doprave zvýši takpovediac až rapídne. Zatiaľ som však nič nepočul o tom, že by sa mali kamiónom súčasne pridať aj ďalšie nápravy (na oboch stranách s dvojmontážou kolies a pneumatík), aby sa nezvýšil ich merný tlak na cestné telesá, predovšetkým na mosty. (A potrebné by boli aj ďalšie úpravy technickej konštrukcie samotných kamiónov.)

Ale už teraz tuším – „zbohom naše cesty“! Časom z nich zostane len prach!…

Vôbec sa tiež zatiaľ nespomína – aspoň som o tom doteraz nepočul – odkiaľ naberieme potrebné množstvá elektrickej energie do akumulátorov. Kamióny totiž nebudú jedinými „žrútmi“ elektriny; ešte je tu, okrem dopravy, (predovšetkým) rôzna priemyselná výroba i poľnohospodárstvo, ako aj potreba elektrickej energie pre nemocnice a rôzne úrady a taktiež pre osobnú spotrebu obyvateľstva.

A už sa vonkoncom nespomína masívnejšie nasadenie robotov v priemyselnej výrobe, ako nás voľakedy futurológovia-politici čičíkali, že výpadok starnúceho obyvateľstva z výroby (odchodom do dôchodku) nahradia v budúcnosti roboty!

A nastane pomyselný raj? – Nie!

Priemyselné roboty tiež väčšinou poháňa elektrická energia. Preto je zrejmé, prečo Európska komisia „obrátila“ a teraz tak vehementne podporuje imigračnú politiku, postavenú na príleve potenciálnych „operátorov do výroby“ z rôznych (pre nás) exotických krajín. To by mala byť náhrada za stroje-manipulátory, ktoré si akýsi politickí rojkovia kedysi vysnívali pre šťastnejšiu budúcnosť Európy.

Ako som však už naznačil,  šťastnejšia budúcnosť (podľa mňa) v Európe tak skoro nenastane. – Ak vôbec!

Imigranti sa totiž, nanešťastie, poväčšine viac rozumejú do rôznych náboženských ideológií ako do vedy a techniky.

K 165. výročiu narodenia Aurela Stodolu

19.05.2024

Za posledné tri týždne som sa zúčastnil dvoch spoločensko-kultúrnych udalostí v Liptovskom Mikuláši. Prvou bola 27. apríla oficiálna (dodatočná) oslava 80. výročia organizovanej filatelie v meste, konajúca sa v tunajšom Múzeu Janka Kráľa (o tomto výročí som písal v osobitnom článku). Druhá udalosť, z historického hľadiska, bola podstatne [...]

Big-bangovský paradox – Hubblove (a iné) hlboké polia

02.05.2024

Pod pojmom „Hubblovo hlboké pole“ treba rozumieť snímok veľmi vzdialenej časti vesmíru, vytvorený Hubblovým teleskopom. Tento vesmírny ďalekohľad vyniesol na obežnú dráhu v okolí Zeme v roku 1990 americký raketoplán Discovery, aby sa stal jedným z najdôležitejších (a v danej dobe suverénne najdrahším) ďalekohľadov v histórii astronómie. Po [...]

Kde je Halleyho kométa a iné súvislosti

28.04.2024

V pondelok 8. apríla došlo v Severnej Amerike k úplnému zatmeniu Slnka. Pás totality, ktorý máva dĺžku približne jednej tretiny zemského rovníka, prechádzal kontinentom z juhozápadu na severovýchod. Na pevnine začínalo zatmenie Slnka v Mexiku, postupne prešlo 15-timi štátmi USA a skončilo v oblasti kanadských provincií Newfoundland [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

cudzis

Nezávislý, realisticky zmýšľajúci "voľnomyšlienkár", s úprimným záujmom o čo najdokonalejšie a najnázornejšie pochopenie (fyzikálneho) usporiadania objektívnej reality (sveta). Vyznávač hesla: Do nového tisícročia s novými myšlienkami!Svojimi myšlienkami nemám zámer nikoho urážať, chcem ho iba donútiť, aby sa nad nimi zamyslel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 226163x
Priemerná čítanosť článkov: 4435x

Autor blogu

Kategórie