Založ si blog

Premiér Heger vs. zásada „trikrát a dosť!“

Pamätáte sa ešte na dávnejší návrh úpravy slovenského trestného zákona z dielne terajšieho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica?

Ani neviem, či platí, resp. ešte platí. Lebo ma to nemá prečo zaujímať.

Keď som sa však išiel dnes naobedovať do obývačky (zvyknem pritom poočku sledovať nejaký ten program), čo čert nechcel, bežali práve Sobotné dialógy pod taktovkou moderátorky Jančkárovej.

Sobotné dialógy na RTVS predstavujú politickú diskusiu o témach, ktoré počas týždňa rezonovali v politickom a spoločenskom dianí na Slovensku. Jedna sobota v mesiaci je pritom vyárendovaná pre diskusiu so slovenským premiérom.

Aj by mi to bolo možno pokazilo chuť do jedla, keby ma zakrátko – pri sledovaní trápneho výkonu Edka Hegeroviča Polepetka – neprekvapila nečakaná, inšpiratívna a aj celkom vtipná myšlienka. –

Keby sa na Slovensku onen lipšicovský princíp „trikrát a dosť!“ dôsledne aplikoval vo všetkých oblastiach života, všade kde sa to len dá, veru – Sobotné dialógy, špeciálne s premiérom, by mávali nezvyčajne krátke trvanie. Ako sa hovorí, ani sa nestačíte odmodliť otčenáš, a on už stihne – medzi rečou – trikrát zopakovať to isté.

Bývalý to slovenský financmajster, a dnes premiér (ktorý vlastne nič sám od seba nemôže, lebo musí držať „hubu a krok“, a to z vôle terajšieho atomofkového financmajstra), keďže pristal na pochybnú „rošádu“ pri nie tak dávnej prestavbe slovenskej vlády…!

Keď dnes odsledujem čo len krátky čas jeho vystúpenia, nemôžem sa ubrániť dojmu, že to na televíznej obrazovke rapotá akýsi jeden povedomý verklík, preplnený bezduchými frázami, reprodukujúci do omrzenia starú známu a ošúchanú pesničku: my chceme pomáhať… my pomáhame ľuďom… blá-blá-blá.

Predpokladám, že ten neschopný človek-premiér sa kedysi musel veľmi často pohybovať v prostredí nejakých pochybných hitparád, lebo svoju vládu a situáciu Slovenska porovnáva so stavmi niekde inde v Európe, a až priveľmi často dochádza k záveru, že „sme v kadečom, v Európe, premianti“.

Aj moderátorka Jančkárová je z toho chvíľami – myslím si – priam zúfalá, ale profesionálna etiketa ju núti držať sa v predpísaných medziach.

Ak mám hovoriť len sám za seba, priznávam, že – čo len v televíznej spoločnosti s Edkom – sa cítim priam trápne.  A niekedy mi je ho až ľúto. Ale, čo už. – Veď ja som toto hegerovské trápenie predvídal už v článku https://blog.sme.sk/cudzis/spolocnost/ako-to-vidim-ja-cesta-buduceho-premiera-eduarda-hegera-do-pekla.

Alebo máte naňho, na „to“, iný názor?

80 rokov organizovanej filatelie v Liptovskom Mikuláši

14.03.2024

V šesťdesiatych rokoch minulého storočia, sedávali sme traja-štyria chlapci vedľa seba kdesi na lavičke, aby sme si prezreli, kto aké má poštové známky vo svojom filatelistickom albume. Zaujímal nás každý nový prírastok do kohokoľvek zbierky. Lúštili sme texty, ktoré na známke boli a kochali sme sa v kráse jej výtvarného prevedenia (kráse podľa našich kritérií). [...]

Niečo je zle

01.10.2023

Na Slovensku máme za sebou ďalšie parlamentné voľby, tentoraz, mimoriadne – predčasné. Nemienim teraz jasať (alebo bedákať) nad tým ako dopadli. Chcem sa len zamyslieť nad situáciou, ktorá nastala, a to cez prizmu dojmu, ktorý nastolili masmédiá, a to spôsobom podávania, ako prezentujú slovenskej verejnosti volebné výsledky. Keď som počul v televíznych [...]

Úrad nemôže mať pochybnosti, rovnako ako nemôže byť ani impotentný a pod.

20.09.2023

Za túto floskulu sa radi skrývajú byrokratickí úradníci, využívajúc vážnosť svojej inštitúcie ako úradu a rovnako aj „silu“ svojich úradných pečiatok. To v skutočnosti oni majú (resp. „chcú mať“) nejaké pochybnosti. Neraz aj z prostého dôvodu, že nezvládajú svoje posty. Spoločnosť prežíva v súčasnosti veľmi zložité obdobie, keď sa [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

cudzis

Nezávislý, realisticky zmýšľajúci "voľnomyšlienkár", s úprimným záujmom o čo najdokonalejšie a najnázornejšie pochopenie (fyzikálneho) usporiadania objektívnej reality (sveta). Vyznávač hesla: Do nového tisícročia s novými myšlienkami!Svojimi myšlienkami nemám zámer nikoho urážať, chcem ho iba donútiť, aby sa nad nimi zamyslel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 46
Celková čítanosť: 201106x
Priemerná čítanosť článkov: 4372x

Autor blogu

Kategórie