Založ si blog

Mať (aj) o ložisko viac

Určite viacerí poznáte vo svojom okolí človeka, o ktorom sa – aspoň v minulom storočí – hovorilo, že „má o koliesko viac“. Doba pokročila a, zdá sa, medzičasom sa zrodili aj ľudia o ktorých možno povedať, že „majú dokonca i o ložisko naviac“. Lebo, ako by sa inak mohlo stať, že v týchto dňoch sa pred kamery slovenských masmédií suverénne postavil chlapík s tvrdením, citujem (ak sa dobre pamätám): „Sú tu nedostatky… podozrenia… AK SA (!)  potvrdia!…“

            Možno má v hlave podobných ložísk, na ktorých sa točia ozubené kolieska jeho čudesného logického uvažovania, viac. Najprv totiž tvrdí, že tu isté veci… O tých by však z titulu svojho postavenia v politickom živote našej krajiny musel už dávnejšie naisto vedieť. Ale – ktovie prečo? – o nich mlčal. A vzápätí „tresne“ – ak sa potvrdia!… Teda, tie otázne „veci“ možno ani neexistujú, proste (možno) ani NIE SÚ… Sporné chýry treba najprv potvrdiť. A, prečo sa v tomto smere nepodniklo všetko potrebné skôr? Nuž asi preto, že bolo potrebné vyčkať na podnet oného chlapíka.  

            Tieto (pseudo)tvrdenia sú však už len odvarom jeho kecov spred dvoch dní. Pôvodne sa snažil navodiť v hlavách prostejšieho našinca dojem, že zo Slovenska sa „lifrujú“ do Ruska výrobky, z ktorých sa tam demontujú ložiská (vraj ako tovar dvojitého určenia), aby mohli byť využité na vojenské účely.

Vo mne to vzbudilo predstavu, že ruské firmy nakúpia na Slovensku – napríklad – desiatky vagónov vysávačov, aby ložiská z nich využili pri výrobe tankov. Alebo Rusi možno nakupujú (práve) na Slovensku kuchynské šľahače, s úmyslom využiť súčiastky z nich na výrobu vojenských dronov. Pritom, ruský priemysel je celkom isto schopný vyrábať konštrukčne ďaleko zložitejšie výrobky pre široké spektrum tamojších hospodárskych potrieb. Takže určite nie je odkázaný na podobnú pofidérnu prax, ktorej hypotetická možnosť existencie straší človeka, v hlave s „oložiskovaným“ kolieskom naviac.

Odpoveď nicku „Milan1“:

Na vodík (a nielen na ten) ešte príde. Najskôr však bude musieť prísť na úprimné prejavenie záujmu o túto problematiku, a nie len o obyčajnú zvedavosť jednotlivca. Ten spomenutý posledný čas som strávil prácou na konkrétnom projekte v Košiciach. (Síce na TUKE sú experti na vodík, ale my sme pracovali na inom.) Nemárnil som čas písaním „do vetra“ – neviem, pre koho.

Pellegrini, Korčok a blábológovia

08.04.2024

Tak, máme na Slovensku zasa jedny voľby za sebou. Tentoraz prezidentské. Už prvému kolu predchádzala kopa rečí od všelijakých sociológov, politológov a rôznych iných im podobných …ógov, ktoré svojim divákom „pchali pod nos“ komerčné televízie, ba aj „verejnoprávna“ RTVS. Kvôli tým …ógom som (sám pre seba) vymyslel bohemizmom zapáchajúci [...]

80 rokov organizovanej filatelie v Liptovskom Mikuláši

14.03.2024

V šesťdesiatych rokoch minulého storočia, sedávali sme traja-štyria chlapci vedľa seba kdesi na lavičke, aby sme si prezreli, kto aké má poštové známky vo svojom filatelistickom albume. Zaujímal nás každý nový prírastok do kohokoľvek zbierky. Lúštili sme texty, ktoré na známke boli a kochali sme sa v kráse jej výtvarného prevedenia (kráse podľa našich kritérií). [...]

Niečo je zle

01.10.2023

Na Slovensku máme za sebou ďalšie parlamentné voľby, tentoraz, mimoriadne – predčasné. Nemienim teraz jasať (alebo bedákať) nad tým ako dopadli. Chcem sa len zamyslieť nad situáciou, ktorá nastala, a to cez prizmu dojmu, ktorý nastolili masmédiá, a to spôsobom podávania, ako prezentujú slovenskej verejnosti volebné výsledky. Keď som počul v televíznych [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

cudzis

Nezávislý, realisticky zmýšľajúci "voľnomyšlienkár", s úprimným záujmom o čo najdokonalejšie a najnázornejšie pochopenie (fyzikálneho) usporiadania objektívnej reality (sveta). Vyznávač hesla: Do nového tisícročia s novými myšlienkami!Svojimi myšlienkami nemám zámer nikoho urážať, chcem ho iba donútiť, aby sa nad nimi zamyslel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 210421x
Priemerná čítanosť článkov: 4477x

Autor blogu

Kategórie